- Acest eveniment a trecut.
IMPLANTS DAYS „IASP Dental Master” 17.02.2024
Eveniment Navigation
Dentsply Sirona Implants Days: Lansare „IASP dental master” by Maxilomed Academy
1.Principiile de realizare a implanturilor dentare – Lector : Dr. Mihai Juncar
Inserarea implanturilor dentare este ceva comun în practica multora dintre noi sau chiar dacă nu este încă cel mai probabil pe parcursul carierei noastre vom ajunge să avem de a face cu tratamentul implanto-protetic. Obiectivul acestui curs este de a ne clarifica unde și cum putem insera un implant dentar și care sunt limitările pe care aceste metode de tratament le prezintă. Vom analiza mai multe cazuri clinice pentru a vedea dacă am făcut bine ceea ce am făcut, dacă puteam face ceva mai bine, iar dacă ceva nu a fost conform așteptărilor noastre cum puteam preveni acea situație.
2. Augmentarea osoasă, când și unde se poate folosi cel mai frecvent – Lector: Dr. Gabără Adrian
Deficitul osos este una dintre principalele probleme pentru a realiza o reabilitare implanto-protetică, de altfel o condiție de bază pentru a putea insera un implant dentar este să avem suficient os. Pe parcursul anilor au fost imaginate și puse în practică o mulțime de metode prin care medicii au încercat să rezolve această problemă, iar gradele de succes au fost diferite. Cu această ocazie ne propunem să vedem care sunt principalele metode folosite pentru reconstrucția defectelor osoase, corelate cu regiunea unde acest defecte sunt situate. Fiecare dintre aceste metode au anumite limitări și vom vedea care sunt acestea și cum putem face managementul eventualelor eșecuri.
3. Managementul țesuturilor moi – Lector : Dr. Sandu Bogdan
Situația țesutului moale din jurul implanturilor dentare a început să fie tot mai de interes pentru cei care fac reabilitări implanto-protetice. Dacă acum 10 sau mai mulți ani majoritatea dintre noi ne bucuram și consideram că este suficient dacă pacientul prezenta o rezervă osoasă adecvată, la momentul actual lucrurile nu mai sunt la fel. Interesul pentru acest detaliu a derivat din monitorizarea pe termen lung a pacienților care au beneficiat de tratament cu ajutorul implanturilor dentare și din dorința de a rezolva situații mai puțin plăcute. Haideți să vedem împreună cum ar trebui să fie țesutul moale din jurul implantului dentar, ce se întâmplă dacă există un deficit din acest punct de vedere și cum putem să ne adresăm unui deficit de țesut moale din jurul unui implant dentar.
4. Protetica supraimplantară de la analogic la digital – Lector: Dr. Raluca Juncar
Să nu uităm care este scopul pentru care un pacient vine la noi, este dispus să-și facă grefe de țesut moale și/sau dur, este dispus să-și insere unul sau mai multe implanturi dentare. Pacientul vine deoarece își dorește dinți, el nu-și dorește nimic altceva decât dinți, iar medicul protetician trebuie să-i pună dinți. Rolul proteticianului în acest angrenaj este unul fundamental și s-a schimbat radical pe parcursul timpului atât ca și importanță cât și ca și tehnologie. Dacă acum 10 ani aveam un anumit protocol de reabilitare protetică cu sprijin pe implanturi, acest protocol a suferit printre cele mai mari modificări pe parcursul timpului care pun o presiune deosebit de mare pe medic. Care material dentar se indică și unde, cum este mai bine să lucrăm analogic sau digital, iată doar câteva dintre întrebările despre care vom discuta cu ocazia întâlnirii noastre.
Program:
- 9:30 – 10:00 – Inregistrare participanti
- 10:00 – 12:00 – Parte teoretica ( Lector: Dr. Mihai Juncar si Lector: Dr. Gabără Adrian)
- 12:00 – 12:30 – Coffee break
- 12:30 – 14:30 – Partie teoretica (Lector: Dr. Sandu Bogdan si Lector: Dr. Raluca Juncar)
Locatie : Bucuresti , Union Plaza Hotel, Bulevardul Unirii 47C
Loc de desfășurare
- Union Plaza Hotel , Bucuresti
-
Bulevardul Unirii 47C
București, 030825 România + Hartă Google
Legat de Evenimente
-
Endo Puzzle – ” It’s always the small pieces that make the big picture ” – 06.12.2024, Craiova
decembrie 6-9:30 am - 4:30 pm